Élezők - acélok - fenőkövek
Élezők - acélok - fenőkövek
Disznóvágás nem kezdődhet élezés nélkül. Ahogy nincs két egyforma böllér, úgy a fenőacélok is különböznek. Más anyagból készülnek, más a megmunkálásuk, különböző finomságúak, ennek megfelelően mindenkinek más a kedvence. Sok acél apáról fiúra száll és hosszú éveken át több családot is kiszolgál.

Finom vagy durva, kerámia vagy polír, csak egy-egy megnevezés, de a hentes jól tudja, hogy mikor melyik élezőt kell előkapnia, hogy kése újra pengeéles legyen. 

Már a disznótor előtti napokban szerepet kap az élező, hiszen a szúrókés nem lehet tompa, annak kell a legélesebbnek lennie. A szalonna és a hús kockázása közben is nagy szolgálatot tesz, hiszen az életlen kés csak hátráltat. És bizony a konyhában is elkél egy élező, hogy a háziasszony is jó kedvvel lásson a munkához.  
A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata
;