Bárdok

Bárdok

Bárdok A Dick bárdok méltán váltak a hentesek és konyhai szakemberek kedvenc bárdjaivá. A penge kidolgozása a német precizitásnak és évszázados szakmai tudásnak köszönhetően tökéletes, a súlyeloszlása és a nyél megmunkálása miatt jóval hatékonyabb és kevésbé fárasztó a Dick bárdokkal a munka. Friedrich Dick 1778-ban alapította cégét, ami azóta is a legkiválóbb késeket, bárdokat és más konyhai vágóeszközöket készíti. A Dick márka immáron hosszú ideje egyet jelent a német minőséggel húsvágó bárdok, marha bárdok és sertés bárdok terén is. Miért érdemes Dick húsvágó bárdot választani A Dick bárdok valódi szakemberek számára készült konyhai eszközök. A nagyobb, marha- és sertéshúsok feldolgozására szolgáló, hosszú nyelű Dick bárdok határozottan nem valók kezdők és alkalmi hússütögetők számára. Valódi, prémium német acélötvözetből készülnek a Dick bárdok, emiatt a hosszabb nyelű, marhahús feldolgozására szolgáló bárd komoly súllyal bír, a kezelése nem csak testi erőt, de jelentős szakértelmet is igényel. A Dick bárdok egyetlen acéldarabból állnak, nem csavarozott, vagy hegesztett, több fémdarabból álló eszközök, emiatt garantált, hogy gondos ápolás mellett évtizedek múltán is tökéletesen használható húsvágó bárdok maradnak. A nyelük különleges, kiváló minőségű műanyagból készül, amely a klasszikus fa borítást imitálja, ám ellenáll mind a kisebb hőhatásoknak, mind az idő múlásának. A Dick húsvágó bárdok nyele speciális kidolgozásának köszönhetően jó fogás esik rajta, kevéssé hajlamos a csúszásra, ezért hosszabb távon is biztosabban lehet vele dolgozni. Mi a különbség a konyhai hasítóbárd, a sertéshús bárd és a marhahús bárd között? A legfőbb különbség az egyes bárdtípusok között a használhatóságban rejlik. Az egyszerű konyhai hasítóbárd a legkisebb – ez a hétköznapi konyhai húsfeldolgozásra szolgál. Így is szükséges hozzá izom, hiszen több mint egy kilogrammos súllyal bír. Csirkehús, libahús, kisebb adag, már részben feldolgozottan vásárolt, kis mennyiségű sertés- és marhahúsokhoz ajánlott. A sertéshúsok illetve a marhahús feldolgozására szolgáló bárdok hosszabb nyéllel, nagyobb, erősebb fejjel bírnak. Tényleges erőre van szükség a használatukhoz, hiszen jellemzően 2,5-3 kilogrammos súllyal bírnak, illetve a méretük és a felhasználás módja miatt általában két kézzel kell fogni. A HACCP szabályzat szerint ráadásul nem is lehet ugyanazzal a húsvágó bárddal feldolgozni a kétféle állati húst, ezért jobb helyeken külön húsvágó bárdot tartanak a marhahúsokhoz és másikat a sertéshús feldolgozására. A húsvágó bárdok közül ezért is ajánlott olyan gyártó hasítóbárdját vagy húsbárdját megvásárolni, amelyik szavatolja a prémium minőséget és a tartósságot. Az időtálló, valódi rozsdamentes acélötvözet, a higiénikus nyél mind fontos szempontok, mert a nagyobb húsok, erősebb csontok feldolgozása hamar tönkreteszi az olcsó, gyenge minőségű fémből készült bárdokat. A Dick márka húsvágó bárdjai és hasítóbárdjai azonban állják a munkát, és megfelelő odafigyeléssel sokáig tartják az élüket is.
A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata