A tasak tartalma 3 kg véreshurka elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat:
A véres hurka elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (1,10 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0.30 kg toka- vagy hasaszalonna, 0.40 kg sertés tüdő), vízben meg kell főzni, majd le kell darálni. 0.3 kg nyers rizst abalében vagy vízben megpárolunk, adunk hozzá 3db kockára vágott abalével vagy vízzel leöntött zsemlét és ízlés szerint sertés vért (kb 3dl).
Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, amely konyhasót is tartalmaz, majd összekeverjük. A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötve.
A betöltött nyers véres hurkát 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána kihűtjük. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlés szerint változtatható.