Nitrites pácsó 1000gr.

Ezt a terméket már 4,972 érdeklődő tekintette meg.


online ár:
325 Ft
/db
-
+
Kosárba rakom
Súly: 1010 gramm
Állapot: Készleten van!

A nitrites pácsót főként sonkafélék elkészítésénél használják.
1 kg nitrites pácsó 10 kg hús sózásához elegendő.

Felhasználása:A csomag pác sót 1 kg asztali sóval össze kell keverni, és a keverék felét 10 kilógramm sertéshúsra dörzsöljük, majd hűvös helyen, lehetőleg 10 Celsius fok alatt, 3 napig tároljuk a sonkának való húst. 
A keverék másik felét 3 nap elteltével elkeverjük 10 liter tiszta vízben, majd ezt ráöntjük a sertéshúsra. A húsdarabok méretétől függően 8-10-12 napig a páclében hagyjuk. Ügyelni kell, hogy a nitrites páclé ellepje a húst, ellenkező esetben a húst locsolni vagy forgatni kell minden nap. Miután a hús jól átpácolódott, a sonkának valót tiszta vízzel lemossuk, majd 1-2 napig szikkasztjuk, majd füstölőben átfüstöljük.

Előnye, hogy a füstölés után a sonkának nagyon szép piros színe lesz. A nitrites pácsó 5 gramm Nátrium-nitritet (E250) tartalmaz, ami az élelmiszeriparban elég sűrűn használt adalékanyag. 

Fontos, hogy terméket csak sonkához ajánljuk, lehetőség szerint kolbászhoz, szalámihoz és egyéb töltelékbe ne keverjék


Vásárlóink véleménye
Írja meg véleményét!
Ön hogyan értékelné ezt a terméket?


Név
E-mail cím
Az Ön véleménye
Vélemény beküldése!




A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata