A tasak tartalma 3 kg májashurka elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: A májashurka elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (0.90 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0.30 kg toka- vagy hasaszalonna, 0.40 kg sertés tüdő), vízben meg kell főzni, majd le kell darálni.
0.3 kg nyers rizst abalében vagy vízben megpárolunk, adunk hozzá 3db kockára vágott abalével vagy vízzel leöntött zsemlét. 0.5 kg nyers sertés májat kislyukú darálón ledarálunk, majd főzés nélkül a májashurka fűszerkeverékkel együtt, amely konyhasót is tartalmaz, a többi alapanyaghoz keverjük.
A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag-, vagy marha vékonybélbe ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve. A betöltött nyers májashurkát 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána kihűtjük. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlés szerint változtatható.