Lóbél 8m (60+)

Ezt a terméket már 2,166 érdeklődő tekintette meg.


online ár:
6.950 Ft
/db


kifutott termék
Súly: 1600 gramm

A lóbél egy különleges, régen előszeretettel használt bél volt, mostanában prémium termékek készítéséhez használják. Szaftos vastagkolbász készítéséhez kiváló választás, ha a család jobban szereti, ha még nyáron is puha és szaftos a szalámi, akkor érdemes kipróbálni a lóbelet. 

A tisztított bél egyszerűen 30-40 fokos, kézmeleg vízben tisztítandó, akár többször lecserélve a sós levet a bélről. Ügyelni kell, hogy a lóbél fala vékonyabb típusú, ezért töltésnél is óvatosan kell bánni vele, illetve minden esetben meg kell kantározni, különben előfordulhat, hogy a füstön leszakad a beletöltött hús súlya miatt.

Nem szabad túl sokáig, azaz több mint 1 órán át vízben tartani vagy erős vegyszerekkel tisztítani, mert ez a bélfajta is könnyen túláztatható és meggyengül a lóbél fala. A tisztított bél természetes színe is sötét. 
Füstölhető, kevésbé főzhető fajta bél, főként vastagszalámi töltésére alkalmas. Vastagsága könnyen elérheti a 60-65+ kalibert, azaz nagyon vastag az átmérője. Klipszelés helyett ajánlatos kötözővel zárni a bélvégeket, majd ügyesen kantározva tartást adni a terméknek. 
A lóbél helyettesítő terméke a kuláré és a marha vastagbél, vagy vastag műbél is választható. 


Vásárlóink véleménye
Írja meg véleményét!
Ön hogyan értékelné ezt a terméket?


Név
E-mail cím
Az Ön véleménye
Vélemény beküldése!
A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata