A tasak tartalma 3 kg disznósajt elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat:
A disznósajt elkészítéséshez szükséges alapanyagokat (2,30 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0.50 kg sertés bőrke, 0.50 kg sertés szív, 0.40 kg sertés nyelv), sós vízben meg kell főzni, majd csíkokra vagy kockákra fel kell aprítani.
Ezután hozzáadjuk a fűszerkeveréket, ízlés szerint abalevet, majd összekeverjük. A töltés történhet sertés gyomorba, nagy átmérőjű disznósajt műbélbe vagy textil bélbe, aminek a végeit jól le kell kötni zsineggel.
Töltés után 1,5 órán át, lassú tűzön főzzük. Amikor a disznósajt kissé lehűlt, megszurkáljuk, hogy a zsírt kiengedje, majd lepréseljük. Kellemesebb az íze, ha a teljes kihűlés után 2-3 napig hideg füstön füstőljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers alapanyag összetétel ízlés szerint változtatható.