A maghőmérő az egyik leghasznosabb kellék mind az élelmiszeriparban, mind az otthoni háztartásban is.
Sütésnél, főzésnél nagy segítség lehet, ha a konyhaszekrényből elővarázsolt hőmérőnkkel ellenőrizni tudjuk a húsok, tészták, krémek, pontos hőmérsékletét.
Így a hőmérő használatával elérhetjük, hogy a sültjeink kívül-belül is tökéletesen átsüljenek (anélkül, hogy kiszáradnának), desszertjeink, édességeink pedig tökéletes állagúak legyenek.
A Maghőmérő 14.5 cm-es rozsdamentes acél érzékelővel van ellátva, amely 1 másodperc alatt megmutatja nekünk milyen hőmérsékletű amit készítünk.
Mérési tartománya -50°C-tól 300°C-ig terjed (-58°F.. 572°F) ami ebben az árkategóriában megtalálható hőmérőknél több mint elég.
Működtetése egyszerű; A védőkupak eltávolítása után az ON/OFF kapcsolóval üzembe helyezzük a készüléket majd a mérőszonda hegyét az ételbe helyezve megkapjuk a kijelzőn annak pontos hőmérsékletét.
A Maghőmérő tartozéka egy darab elem (LR4)
A szürke maghőmérő tesvérével a Fehér maghőmérővel szemben hőmérséklet riasztó funkcióval van ellátva, melynek köszönhetően a hőmérőnk jelez ha a készített termék elérte a kívánt hőmérsékletet.