A Bajor grillkolbász fűszerkeverék 10 kg húshoz elegendő. A keverék tartalmazza az összes hozzávaló fűszert és a sót. Pirospaprikától mentes.A keverék különleges ízét a petrezselyem, kardamom, citrom, és a gyömbér adja. Töltéshez ajánljuk juhbelünket amit 25m-es kiszerelésben forgalmazunk, ebből igazán gusztusos kolbászkákat készíthetünk. 1cs juhbélbe 5-6kg töltőanyag fér.
A nyári grillezés egyik legkedveltebb fűszerkeveréke.
Hozzávalók: 10kg sertéshús (30%) zsírtartalommal, 1cs Bajor grillkolbász fűszerkeverék.
Elkészítése: A húst kétszer átdaráljuk finom lyukú darálón, majd összekeverjük a fűszerkeverékkel.
A masszát addig keverjük, míg az el nem válik az edény szélétől és ki nem fényesedik.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni,hogy rugalmasságát megőrizze. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk,melynek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen,vagy sütőben való sütéshez.
Egységár: 2150,-Ft/kg