Sűrűbb szövésű, rugalmas háló, ideális választás füstölt és főtt termékekhez is. A poliészter és pamut keverékéből készült sonkaháló biztonságos tartást nyújt a sonkának, akár a füstölőben is. Poliészter tartalma miatt ajánlott száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolni, hogy a háló rugalmassága ne vesszen el.
A sonkát pácolás és szikkasztás után kell a hálóba helyezni, majd utána füstölni.
Technika: Legegyszerűbben egy 30 centiméter hosszúságú és 16-20 centiméter átmérőjű PVC cső segítségével tehető a sonka a hálóba. A hálót egyik végén elkötjük, majd felhúzzuk az alaposan kitisztított cső egyik oldalára, majd a másik oldalon becsúsztatjuk a sonkát.
A sonkaháló nem azonos a védőháló nevű termékünkkel, ami a nagy, csontos sonkák védelmére szolgál.
A 180/48 jelentése: a termék egy 18 cm-es pvc cső átmérőjének felel meg kifeszített állapotban, míg a 48-es szám a háló rácsozásának sűrűségét jelenti. Sok üzletben a gyengébb, ritkább sűrűségű hálót forgalmazzák olcsóbban, ami természetesen lehet szintén jól használható, azonban gyengébb mint ez a termék.