Csontozókések
Dick csontozókés - sokoldalú, hatékony és biztonságos
A csontozókés egy elég speciális késtípus, kialakításánál a legfontosabb szempont a kézreállóság és az éltartás. A húsiparban ezt a késtípust forgatják a legtöbbet a szakik, és bizony a disznóvágás során is főszerepet kapnak a jó csontozók. Ennek megfelelően nagy választékot kínálunk ezekből a késekből.
Különbség lehet egyes csontozók között a penge hossza, szélessége és formája, valamint a nyél színe. Egy dolog viszont biztosan mindegyikre jellemző: Kiváló minőség. Nem véletlen, hogy minden hentesboltban, minden húsipari munkás és otthoni böllér a legjobb véleménnyel van a Dick csontozókéseiről.
Csontozókés: Precízió minden egyes vágásban
A csontozókéseket elsősorban a penge merevsége alapján különböztetik meg: merev/félflexi/flexi. Legtöbb hentes és böllér a merev és a félflexi (félkemény) pengéjű csontozókat részesíti előnyben, egyszerűen azért mert ezekkel a legjobb dolgozni.
Különbség lehet még a rozsdamentes penge hossza és formája. Kínálatunkban 10-13-15 és 18 centis csontozókés is szerepel. Ebből leginkább a 13 és 15 centis késeket használják a szakmabeliek. Ezek minden általános munkához kiválóan használhatóak, könnyen forgathatóak és kézreállóak. Formájuk egyenes vagy hajlított lehet. Ennek kiválasztásához ki kell próbálni mindkét típust, és így derül ki hogy kinek melyik illik a legjobban a kezébe.
A kések nyelének színe általában nem fontos, mind ugyanabból az anyagból készül ugyanazzal az eljárással, csak más színben. A nyél színe csak a hivatásos szakemberek szempontjából fontos a HACCP előírásai miatt.
A csontozókések azonban nemcsak a csontozás közben használhatóak. Kialakításuk, alakjuk és éltartásuk miatt a háztartásban és a vendéglátóiparban is nyugodtan bevethetőek húsok, zöldségek és gyümölcsök darabolására, felvágására vagy aprítására.
Sertés, csirke, vadhús vagy hal, krumpli vagy sárgarépa, igazából a Dick csontozókéseinek mindegy. A kések felhasználására csak a képzeletünk szabhat határt. Jó minőségű, optimális fogású és sokféle kialakítású késekről van szó. Biztonságosan és kényelmesen használhatjuk a konyha és a háztartás minden pontján.
A különböző méretű és típusú csontozókéseket különböző feladatokra tervezték. Mindegyikük egyedülálló jellemzőkkel és előnyökkel rendelkezik. A megfelelő csontozókés kiválasztása segít abban, hogy hatékonyan és biztonságosan dolgozzuk fel az élelmiszereket.