Édes fűszerpaprika örlemény
Fűszerpaprika - Az íz, amitől életre kel a konyha!
A fűszerpaprika őrlemény nem csak a magyar konyha büszkesége, de egyben a hazai konyha egyik legmeghatározóbb alapanyaga is. Különleges, intenzív íze és élénk színe nélkül elképzelhetetlen lenne a hagyományos gulyásleves, a pörkölt vagy kolbász. Az édes fűszerpaprika őrlemény mindemellett nem csak hazánkban, de világszerte híressé vált.
A fűszerpaprika-őrlemény készítése során a piros paprikát gondosan, kézzel szedjük és egyenként válogatuk. Ezt követi a lassú, hagyományos utóérlelés majd a szárítás. A szárítás után a paprikát kíméletesen finomra őröljük. Majd a gondos csomagolás után kerülhet megannyi magyar konyhába.
Próbáld ki az édes piros paprikánkat és tedd az ételed még szebbé!
A paprika története eredetileg a 16. századig nyúlik vissza, amikor is a Török Birodalomból elterjedt egész Európában. Azonban az édes piros paprika, majd annak az őrölt változata a 18. században jött létre Szegeden, majd innen indult világhódító útjára.
A mi fűszerpaprikánk, vagy ahogy nálunk néha nevezik - a piros arany - magyar nemesítésű fajtából készül. A fűszerpaprika előállítása mai napig nagyrészt kézzel történik, hiszen a szedése, a válogatás, a tisztítás és a csomagolás is mind-mind kézi munkát igényel.
A fűszerpaprika-őrleményünk így mindig a lehető legfrissebb, legízletesebb és legmagasabb minőségű hozzávaló, amit bátran használhatunk főzés közben. Garantáltan még egészségesebb, még ízletesebb lesz az étel.