Egy csomag fűszerkeverék 10 kg húshoz elegendő. Tartalmaz minden hozzávaló fűszert (pirospaprika, bors, kömény, fokhagyma) és a sót.
Alkalmas a hagyományos sütnivaló kolbászhoz is melyhez különféle beleket tudunk ajánlani, ami 10 méteres (5-6kg), 20 méteres (14kg) illetve yardos kiszerelésben kapható sertés vékonybél ami 32/34-es kaliberű (40-45kg), valamint juhbélbe (5-6kg) töltve grillkolbászhoz is megfelelő.
Hozzávalók: 7kg sertéshús, 3kg sertés zsiradék és 1csomag fűszerkeverék.
Elkészítése: A húst és a zsiradékot egybedaráljuk, majd belekeverjük a fűszerkeveréket. A masszát addig keverjük, amíg az el nem válik az edény oldalától. Vigyázzunk, hogy a hús hőmérséklete nem menjen plusz 2-3 fok fölé. Töltés előtt minimum 1 órát pihentessük hűtőben.
Töltés előtt ajánlott a belet 20-30 percig langyos vízben áztatni,hogy rugalmasságát megőrizze. 20-25 cm-es kolbászokat töltünk, melynek végeit szorosan behurkoljuk. juhbélbe töltve 15-20cm-esre töltsük. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen vagy sütőben való sütéshez. Sertés vékonybélbe töltve serpenyőben vagy sütőben való sütésre ajánljuk.
Gyártóváltás miatt a termék fotója elavult, a pótlása folyamatban van. Az új termékek minőségben és összetételben megegyeznek az eddig forgalmazott termékkel.