A nálunk kapható kulárékat már nem kell kifordítani. Ha mégis szeretné kifordítani áztatás előtt, akkor ügyeljen rá, hogy töltéskor a bélháj kívül legyen.
A szennyeződésektől tisztított kulárét enyhe mosószeres vízben lehet a sótól megtisztítani, majd áztatás után tölthető.
Jól főzhető, abálható vagy füstölhető, tehát akár a disznósajt elkészítéséhez is használható.
A beleket nem szabad túl hosszú ideig vízben áztatni, vagy erős vegyszerekkel tisztítani, mert mint minden bél esetén, a kuláré minősége is romlik ha túl sokáig vízben áll. A sóval tartósított belet érdemes hűvös helyen, mondjuk a hűtőszekrényben tárolni.
A kuláré színe változatos tud lenne, világos, rózsaszínes barnás jellemzően.
A hosszú, egyenes szálakat légmentesen, feszesre kell tölteni, majd kézi kötözéssel vagy klipszelővel le lehet zárni.
A sertés kuláré helyettesítő terméke a marha vastagbél ami szintén szalámi töltésére alkalmas.