Aki salétromsót keres, annak ajánlott megfontolni a nitrites pácsó használatát.
Felhasználása:A csomag pác sót 1 kg asztali sóval össze kell keverni, és a keverék felét 10 kilogramm sertéshúsra dörzsöljük, majd hűvös helyen, lehetőleg 10 Celsius fok alatt, 3 napig tároljuk a sonkának való húst.
A keverék másik felét 3 nap elteltével elkeverjük 10 liter tiszta vízben, majd ezt ráöntjük a sertéshúsra. A húsdarabok méretétől függően 8-10-12 napig a páclében hagyjuk. Ügyelni kell, hogy a nitrites páclé ellepje a húst, ellenkező esetben a húst locsolni vagy forgatni kell minden nap. Miután a hús jól átpácolódott, a sonkának valót tiszta vízzel lemossuk, majd 1-2 napig szikkasztjuk, majd füstölőben átfüstöljük.
Fontos, hogy terméket csak sonkához ajánljuk, lehetőség szerint kolbászhoz, szalámihoz és egyéb töltelékbe ne keverjék.
Fontos megemlíteni, hogy a nitrites pácsó használatában igencsak megosztott a húsipar ismerőinek körében. Egyes kutatások kimutatták, hogy a pácsó hosszabb ideig történő, rendszeres használata előidézheti a rák kialakulását. Ezért is fontos körüljárni a kérdést, és mindenki eldöntheti hogy használja vagy kihagyja a disznóvágás során.
A pácsó kifejezetten pácolásra való sókeverék, mely 0,5%-os arányban tartalmazza a nátrium-nitritet (E-250), melynek hétköznapi neve a salétromsó.
Felhasználása során nagyon fontos, hogy pontosan, a megfelelő mennyiségben használja a pácsót.
Termékünk a legjobb minőségű osztrák pácsók közé tartozik, a húsiparban dolgozók legtöbben ezt a sonkapácsót használják.
A 25 kilós kiszerelés 250kg sonka elkészítéséhez alkalmas.
A terméket mindenképpen gyermekek elől elzárva, külön megjelölve tárolható. Kolbászokhoz, szalámikhoz vagy egyéb húskészítményekhez (tehát ahol követlenül bekerül a szervezetbe) nem ajánljuk. Csak konyhasóval keverve használható húsok pácolására. Önmagában nem használható, különösen nem ételek sózására.
Ipari felhasználásra szánt termék!