Fedezze fel otthonában a hagyományos észak-afrikai ízvilág egy izgalmas kis szeletét grillkolbász vagy pogácsa formájában.
A fűszermixet kifejezetten a merguez kolbász tradicionális receptjéhez igazodva alkottuk meg, melyhez a bárány, birka, marha és sertéshúsok keveréke a legjobb választás.
A Merguez kolbász népszerűsége például Franciaországban már az 1950-es évek óta lankadatlan, a mai napig a francia nemzeti ételek között emlegetik.
Mielőtt azonban belekezdenél a bélbe töltésbe vagy a pogácsagyártásba, érdemes pihentetni, miután a húst és a fűszerkeveréket összegyúrtad.
Nyugodtan maradhat a hűtőben pár óráig, vagy akár egy egész éjszaka is. Tedd a húsmasszát juhbélbe vagy húspogácsákat is formázhatsz, majd mehet a grillre vagy a sütőbe.
A fűszerezéssel kapcsolatos ajánlásunk: 10 kg húshoz 0,65 kg, azaz egy csomag Merguez Fűszerkeverék szükséges.
Összetevők:
Fehérbors ő.
Koriander ö.
Szerecsendió ő.
Fokhagymapor
Édes Paprika
Csípős Paprika
adalékok, só
Ezt a grillkolbász fűszerkeveréket főleg bárány, borjú és marha húshoz (de sertéshez is kiváló) ajánljuk.
A fenti húsféléket keverni is lehet.
A fűszerkeverék húsok grillezésére és fasírt ízsítésére is kiváló.
10 kg húshoz 0,65 kg (1csomag) fűszerkeverék adagolása javasolt.