Rugalmas sonkaháló, ideális választás füstölt és főtt termékekhez is. A poliészter és pamut keverékéből készült sonkaháló biztonságos tartást nyújt a sonkának, akár a füstölőben is. Poliészter tartalma miatt ajánlott száraz helyen, szobahőmérsékleten (4-25 fokon) tárolni, hogy a háló rugalmassága ne vesszen el. Bontatlan csomagolásban 3 évig biztonsággal eltartható.
A sonkaháló 1,5 - 2 kilogrammos húsok, sonkák kötözéséhez ajánlott. A sonkaháló 125 fokig főzhető.
A sonkát pácolás és szikkasztás után kell a hálóba helyezni, majd utána füstölni.
A sonkaháló nem azonos a védőháló nevű termékünkkel, ami a nagy, csontos sonkák védelmére szolgál.
A hálót egyik végén elkötjük, majd felhúzzuk az alaposan kitisztított cső egyik oldalára, majd a másik oldalon becsúsztatjuk a sonkát.