A disznósajt műbél kiváló füst és vízpára átengedő tulajdonságú műbél. A disznósajt mellett akár szalámi (kulen) vagy sonka és egyéb szárazhúsfélék elkészítéséhez is remekül használható.
A főzhető Faser műbél jól hámozható, préselhető, valamint akár klipszelővel vagy kézzel is jól elköthető. Ennek a műbélnek nagy előnye, hogy gond nélkül szurkálható, azaz a zsír kipréselése egyszerű és biztonságos.
A kézmeleg vízben előáztatott (kb 30 percig) műbelet szorosan, légmentesen meg lehet tölteni, majd jöhet az abálás (akár 80-90 fokon) majd préselés és a füstölés következik.
Kiválóan kiváltható a sertés gyomor ezzel a műbéllel. Előnyei a nagyon kedvező ár, a nagy szakítószilárdság, hogy keményebbre lehet tölteni mint a gyomrot, viszont nem kell mosni úgy mint a természetes beleket.