A Bajor kolbász keverék egy igazi kincs a konyhádban, hiszen nem csak finom és ízletes, hanem egyszerűen használható, és egyetlen csomag elegendő nagyobb mennyiségű kolbász elkészítéséhez.
Egy csomag Bajor grillkolbász fűszerkeverék 10 kg húshoz elegendő. A keverék tartalmazza az összes hozzávaló fűszert és a sót. Piros fűszerpaprikát nem tartalmaz a bajor grillkolbász keverék, így szine világos, fakó.
Töltéshez ajánljuk juhbelünket amit 20 méteres kiszerelésben forgalmazunk, ebből igazán gusztusos kolbászkákat készíthetünk. 1 csomag juhbélbe 5-6kg töltőanyag fér.
A Bajor grillkolbász keverékünk alaposan átgondolt összetevőkből áll.
Ízét az alábbi fűszerek adják: Fokhagymapor, frissen őrölt Bors, Őrölt koriander, Szárított vöröshagyma és friss petrezselyemlevél. Ez a különleges fűszerkeverék garantáltan olyan ízélményt nyújt, amilyet még soha nem tapasztaltál!
Hozzávalók: 10kg sertéshús (30-40%) zsírtartalommal, 1 csomag Bajor grillkolbász fűszerkeverék.
Elkészítése: A húst (kétszer) átdaráljuk finom lyukú darálón, majd összekeverjük a fűszerkeverékkel.
A masszát addig keverjük, míg az el nem válik az edény szélétől és ki nem fényesedik.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni, hogy rugalmasságát megőrizze. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk, melynek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen vagy sütőben való sütéshez.