A sajtos grillkolbász keverék használatával pedig még azok is profi grillkolbászokat készíthetnek, akik korábban még sosem próbálkoztak a kolbászgyártással.
A Sajtos grillkolbász fűszerkeverék 10 kg hús elkészítéséhez elegendő. A keverék teljes körűen tartalmazza az összes szükséges fűszert és sót, beleértve a borsot, fokhagymát, valamint a szerecsendiót is.
Ez a keverék a nyári grillezés egyik legnépszerűbb íze, a sajtos és füstölt ízt kedvelők körében. Ajánlott termék, csapatunk egyik kedvenc fűszerkeveréke.
Nagyon gusztusos grillkolbászkák készíthetők, ha juhbélbe töltjük, amit 20 méteres kiszerelésben forgalmazunk, amibe 5-6 kilogramnyi töltőanyag fér. De ha sertés vékonybél van otthon, az is tökéletesen megfelel, csak akkor vastagabb kolbászkák lesznek és tovább kell sütni.
A Sajtos fűszerkeverék főbb fűszerei: Őrölt fehérbors,Fokhagymapor, Őrölt szerecsendió és Őrölt mustármag
Hozzávalók: 10kg darálthús, 1 csomag Sajtos fűszerkeverék, 2 csomag juhbél
Elkészítése: A darálthúst és a fűszerkeveréket összeöntjük és addig keverjük míg a massza kifényesedik, és elválik az edény oldalától. A keverés befejeztével 15-20 cm-es kolbászokat töltünk, mindkét végén szorosan behurkoljuk és már grillezhetjük, vagy sütőben közepes hőfok mellett süthetjük is.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatani, hogy rugalamasságát megőrizze.
A sajtos grillkolbász keverék sajtaromát tartalmaz, apró sajtkockákkal nyugodtan fel lehet még dobni a keveréket, ha frissen, töltés után fogyasztják.