A fokhagymás-borsos grillkolbász keverék csapatunk egyik kedvenc keveréke, valamint vásárlóink egyik legkedveltebb terméke is.
Egy csomag fokhagymás-borsos grillkolbász fűszerkeverék 10 kg húshoz elegendő. A keverék tartalmazza az összes hozzávaló fűszert és a sót is. Karakteres ízét a fokhagyma és a fehérbors adja. Csak a hússal kell összekeverni, majd a bélbe tölteni, amihez kétféle belet ajánlunk.
Egyik a kimondott vékony grillkolbász készítésére alkalmas juhbél, ami egy 22-25 kaliberű bél amibe 5-6 kg fér, vagy a 32-34-es sertés yardosbél, amibe 40-45kg töltőanyag fér, ami vékony kolbász készítéséhez is ideális.
A fokhagymás-borsos fűszerkeverék fő fűszerei: Őrölt fehérbors, fokhagymapor, Őrölt szerecsendió és Őrölt mustármag.
Hozzávalók: 10kg darálthús, 1 csomag Fokhagymás-borsos fűszerkeverék, juhbél vagy 32-34-es yardos bél
Elkészítése: A darálthúst és a fűszerkeveréket összeöntjük, és addig keverjük míg a massza kifényesedik, és elválik az edény oldalától.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni, hogy rugalmasságát megőrizze. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk, melynek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen vagy sütőben való sütéshez.