Egy csomag Pikáns grillkolbász fűszerkeverék 10kg húshoz elegendő.
A keverék már tartalmazza az összes hozzávaló fűszert, így a sót és a csípős paprikát, koriandert és a szerecsendiót is. A pikáns íz fokozására ajánljuk még a saját készítésű füstölt paprikánkat is. Ahhoz, hogy nevéhez hűen ne csak pikáns, hanem igazán csípős kolbászokat kapjunk, nyugodtan mehet még hozzá egy kis erőspaprika.
Ajánljuk hozzá a juhbelet, melyet 20 méteres kiszerelésben fogalmazunk. 1 csomag juhbélbe 5-6 kg töltőanyag fér.
A pikáns fűszerkeverék főbb fűszerei: Őrölt fehérbors, Fokhagymapor, Koriander, Édes fűszerpaprika, Csípős fűszerpaprika és Őrölt mustármag
Hozzávalók: 10kg darálthús, 1 csomag 1 Pikáns fűszerkeverék, 2 csomag juhbél
Elkészítése: A darálthúst és a fűszerkeveréket összeöntjük és addig keverjük míg a massza kifényesedik, és elválik az edény oldalától. Keverés befejeztével 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni, hogy rugalmasságát visszanyerje. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk, melyek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbász kiválóan alkalmas grillen, vagy sütőben való sütéshez.