Keltsd életre a magyaros gasztronómia ízeit a saját grillpartidon vagy a sütőben!
Egy csomag magyaros grillkolbász fűszerkeverék 10 kg húshoz elegendő. A keverék tartalmazza már az összes hozzávaló fűszert és a sót is.
Ha szereti a csípős vagy a füstölt magyaros ízeket, akkor a keverékhez nyugodtan adhat a házi füstölt és az erős fűszerpaprikáinkból is a keverékhez, ezekkel még felfrissítheti, feldobhatja az ízeket. A vékony kolbász készítéséhez a juhbelet ajánljuk, ami 20 méteres kiszerelésbe kapható, amiből 5-6 kg kolbász készíthető.
A magyaros fűszerkeverék főbb fűszerei: Őrölt fehérbors, Őrölt köménymag, Vöröshagymapor, Édes főszerpaprika és Morzsolt majoranna.
Hozzávalók: 7kg dagadó, 3kg zsírszalonna, 1 csomag Magyaros grillkolbász fűszerkeverék és az elmaradhatatlan juhbél (2 csomag).
Elkészítése: A dagadót és a zsírszalonnát kis lyukú darálón kétszer átdaráljuk, belekeverjük a fűszereket, és addig dagasztjuk míg a massza elválik az edény falától.
Töltés előtt a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatjuk, hogy rugalmasságát megőrizze. 15-20 cm-es kolbászokat töltünk, melynek végeit szorosan behurkoljuk. Az így elkészült kolbászokat grillen, esetleg zsiradék hozzáadása nélkül sütőben közepes hőfokon sütjük.