Egy csomag Debreceni grillkolbász fűszerkeverék 10kg húshoz elegendő.
Már tartalmazza az összes hozzávaló fűszert, többek között a sót, a fűszerpaprikát, a fokhagymát és azokat a különleges fűszereket is, amitől igazán "debreceni" lesz a grillkolbász, úgymint például a bors, a koriander és a kömény.
Ha igazán gusztusos grillkolbászt szeretne készíteni, akkor ajánljuk hozzá a juhbelünket. A 20-25-ös kaliberű juhbél segítségével roppant ízletes és vendégcsalogató finomságokat készíthet az asztalra.
Juhbelünk 20 méteres kiszerelésben kapható, amiből körülbelül 5-6 kg kolbászt tudunk készíteni.
A Debreceni fűszerkeverék főbb fűszerei: Őrölt feketebors, Őrölt köménymag, Fokhagyma, valamint Édes és Csípős fűszerpaprika
Hozzávalók: 7kg sertéshús, 1,8kg marhahús, 1,2kg füstölt szalonna, 1cs fűszerkeverék és juhbél a töltéshez.
Elkészítés: A húsokat és a szalonnát ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és addig keverjük, dagasztjuk, míg a massza elválik az edény oldalától. Ezután beletöltjük a bélbe, amiből 15-20 cm-es kolbászkákat készítünk. A kolbászok mindkét végét szorosan behurkoljuk és már mehet is a grillrácsra vagy a sütőbe.
Töltés előtt ajánlott a juhbelet 20-30 percig langyos vízben áztatni, hogy rugalmasságát visszanyerje.
Gyártóváltás miatt a termék fotója elavult, a pótlása folyamatban van. Az új termékek minőségben és összetételben megegyeznek az eddig forgalmazott termékkel.