Azért szeretjük a Herbária sonkapácot, mert egyszerűen elkészíthető a páclé, mindig friss fűszerekből állítják össze, és hosszú a szavatossági ideje.
Könnyen elérhető és egyszerűen használható.
A Herbária sonka pác egy részét csak össze kell keverni 3 kg konyhasóval (nem jódozott), majd a sonkára dörzsölni. Az egyenletes pácolás érdekében 5-6 nap elteltével a fűszerkeverék másik felét 6 liter vízben fel kell főzni. A páclevet kihűteni, majd a húsra önteni. A sonkát minden nap forgatni kell, hogy minden oldalát ellepje a páclé.
A Herbária sonkapác variálható egész borssal, babérlevéllel vagy akár fokhagymával is a személyes ízlésed szerint. A füstölés során pár szem borókabogyót is bedobhatsz a tűzbe, így a sonka íze még különlegesebb és aromásabb lesz.
Meg kell jegyezni, hogy a Herbária sonkapác már tartalmazza a szükséges mennyiségű nitrites pácsót és salétromsót, így ezt már nem kell hozzáadnod.