Blog

Érdeklik a legújabb híreink vagy szeretnének egy kicsit okosodni? Az adott témáinkat kategóriába rendezve érheti el. A kategória nevére kattintva jelennek meg az abban található bejegyzések. A Tovább olvasom gombra kattintva lehet a cikkeket részleteiben megtekinteni. A blog főoldalon minden esetben a legfrisebb írásainkat találja, így ha rendszeresen követi oldalunkat, akkor keresgélnie sem kell! Jó szórakozást kívánunk.
Kolbász- és hurkatöltés a városban
A kolbász- és hurkatöltés hagyományát disznóvágás nélkül is megőrizhetjük. Amikor elérkezik a disznóvágások, az ízletes disznótoros ételek ideje, nem mindenki teheti meg, hogy a vágásra is sort kerítsen.
A városok lakói ezt ügyes-bajosan tudnák csak megoldani, bár láttunk már malacot a Margit hídon végig futni...


A disznóvágás hagyományai
A tradíció szerint minden évben szeptember 1-jén fogták a disznókat hízóba, a disznótorok pedig általában november 30-án kezdődtek. A farsangi időszak nemcsak a lakomák és esküvők ideje volt, hanem a disznótoroké is...


A fűszerek története 1  - az ókor és a középkor
A fűszerek a kezdetektől fogva kiemelkedő fontosságú szerepet töltöttek be az emberiség történelmében. A fűszereket már az újkőkorszakban is használták: számos lelőhelyen akadtak fűszerkömény nyomaira.


Kés kisokos

Sokszor magától értetődőnek tűnik, hogy hogyan is kell megfelelően használni egy kést. Azonban, ha szeretnénk elkerülni a különösen éles, háztartási és hentesipari profi kések használatával járó esetleges kellemetlen vágásokat vagy nagyobb sérüléseket, néhány apró, ámde fontos óvintézkedés betartásával könnyedén biztonságban tudhatjuk magunkat és családunkat.


   4
A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata