Érdeklik a legújabb híreink vagy szeretnének egy kicsit okosodni? Az adott témáinkat kategóriába rendezve érheti el. A kategória nevére kattintva jelennek meg az abban található bejegyzések. A Tovább olvasom gombra kattintva lehet a cikkeket részleteiben megtekinteni. A blog főoldalon minden esetben a legfrisebb írásainkat találja, így ha rendszeresen követi oldalunkat, akkor keresgélnie sem kell! Jó szórakozást kívánunk.
Klipszelő fogó – segítünk a döntésben

Klipszelő fogó – segítünk a döntésben

 

A disznóvágás olyan hagyományos magyar szokás, mely még napjainkban is sok család számára az élet részét képezi. Vannak olyan szakemberek, akik már évtizedek óta a böllér szakmában vannak és ismerik annak minden részletét. Szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a kiváló minőségű szerszámok és eszközök nélkülözhetetlenek a minden tekintetben tökéletes végeredményhez. Legyen szó a disznótor bármely szakaszáról a perzseléstől kezdve a bontáson át egészen a feldolgozásig, az igazán jó minőségű eszközökkel gyorsan megy a munka és az elkészült húsáru sem hagy maga után kívánnivalót.

 

Ne maradjanak el a kisebb eszközök sem!

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy míg a húsdaráló, a vágószerszámok, vagy például a kolbásztöltő hiánya azonnal feltűnik, addig az ezekhez képest viszonylag kis eszköznek számító klipszelő fogó már ritkábban jut eszünkbe a felkészülés során. Fontos pedig, hogy odafigyeljünk az ilyen kiegészítőkre is, hiszen amint szükségessé válik a szalámi töltés, azonnal nélkülözhetetlen lesz a klipszelő fogó is.

 

Fókuszban az időtálló minőség!

 

A huzalos klipszelő fogó segítségével nem csak a szalámi műbél, de a hurka és a kolbász is gond nélkül zárható, ráadásul attól sem kell tartani, hogy a műbél vagy a sózott bél megsérülne a tompa végű klipszek alkalmazásával. A választás során érdemes az időtálló minőséget szem előtt tartani, hiszen ha a megfelelő márka mellett tesszük le a voksot, akkor hosszú éveken át kiválóan alkalmazható eszközt tudhatunk magunkénak. Ez egyébként nem csak klipszelő fogó választás során követendő tanács, hanem tulajdonképpen bármilyen, a disznótor során alkalmazott eszközre is igaz.

 

Nemzeti színű akasztóhurok

 

Fontos, hogy a klipszelő fogó ötvözete strapabíró legyen, és jó fogással rendelkezzen a nyél. Legyen szó hentesmunkáról vagy a böllér gyors és zökkenőmentes tevékenységéről, a megfelelő klipszelő fogó biztonságosan szolgálja a húsáruk lezárását. Ha a töltött szalámik, kolbászok megjelenése sem elhanyagolható, akkor érdemes a töltésen túl az alkalmazott akasztóhurokra is hangsúlyt helyezni. A nemzeti színű akasztóhurok kézi és asztali klipszelőkkel is jól használható, ráadásul stabil tartást is ad a szalámiknak.

 

Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a klipszelők és a hozzá tartozó kiegészítő beszerzéséről, ugyanis igen kellemetlen lehet, ha a munka közepén kellene rohangálni a szaküzletbe, mely ráadásul nem is biztos, hogy hétvégén nyitva van. Nem véletlen, hogy a szakemberek is előnyben részesítik napjainkban az online rendelés kényelmét, melynek köszönhetően egy helyről szerezhetnek be minden szükséges szerszámot és kiegészítőt.

 

Kerti felhasználás

 

Kevesen tudják, de a C7-es klipsz nem csak disznótor kapcsán tesz jó szolgálatot, de például a kerti munkálatok során is. Drótháló kifeszítésére bármikor szükség lehet akár a házi kedvenc számára történő kifutó építésekor, akár a hobbikert kerítésének felhúzásakor. Ilyenkor érdemes a huzalos klipszelőre gondolni, melynek segítségével erős, szoros kapocshoz juthatunk a munkálat során. A klipsz csomagok kedvező ár-érték kategóriát képviselnek, így egyetlen kiszerelés is 600-700 darab klipszet tartalmaz.

 

Disznóvágásra készülődve ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyors és hatékony munkavégzés mindenképpen megköveteli a megfelelő előkészületeket. Ellenőrizzük le, hogy a korábbi alkalmakor használatos eszközök még megfelelő állapotban vannak-e, és persze figyeljünk az apró, de annál inkább szükséges kiegészítőkre, mint például a huzalos klipsz beszerzése. Az online rendelés remek választás lehet akár alapanyagok, akár szerszámok vásárlása során.A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata