Érdeklik a legújabb híreink vagy szeretnének egy kicsit okosodni? Az adott témáinkat kategóriába rendezve érheti el. A kategória nevére kattintva jelennek meg az abban található bejegyzések. A Tovább olvasom gombra kattintva lehet a cikkeket részleteiben megtekinteni. A blog főoldalon minden esetben a legfrisebb írásainkat találja, így ha rendszeresen követi oldalunkat, akkor keresgélnie sem kell! Jó szórakozást kívánunk.
Füstölt paprika - hogyan készül és mire használjuk?

Füstölt paprika - hogyan készül és mire használjuk?

A füstölt őrölt paprika bevezetése előtt hosszú időn keresztül kerestük a módját annak, hogy hogyan lehetne bővíteni termékkínálatunkat. Mi az a termék, ami különleges, mégis illeszkedik a magyar konyha ízeihez és teljesen természetes alapanyagokból áll...
 
...Adott volt, hogy a fűszerpaprikából induljunk ki, hiszen üzletünk legkedveltebb terméke az őrölt paprikánk.

A füst ízű paprikát, a legújabb termékünket, egy Pécsen élő spanyol családnak köszönhetjük, akik egyik nap ellátogattak az egyik üzletünkbe, és füstölt paprikát kerestek, hiszen a spanyol konyha egyik alapja ez a számunkra még különleges fűszer. Megpróbáltuk gyorsan beszerezni, de nehézkes volt a dolog. A piacon található örleményeket akkor még vagy aranyáron kínálták, vagy külföldi paprikából készült, vagy aromával dúsították. Mivel ezeket igyekszünk elkerülni nemcsak a saját konyhánkban, de az üzleteinkben kínált termékek esetén is, ezért úgy döntöttünk, hogy mi magunk fogjuk a füstölt paprikát készíteni.
Mivel családunkban régi hagyomány a disznóvágás, édesapánk mellett sokat segédkeztünk a disznótorokon, ezért adott volt már a füstölő, ami sok falusi házban még mindig létezik. 

Sokáig kellett tökéletesíteni, hiszen nem mindegy, hogy milyen fával füstöljük meg a paprikát, mennyi ideig, és hogy melyik típusú paprikák szeretik a füstöt. Csak kézzel szedett, szépen letisztított paprika kerülhet a füstölőbe, ahol többféle száraz fából és azok fűrészporából készült füst adja a paprika friss, füstös aromáját. Ezután a mélyvörös színű örlemény aromazárt csomagba kerül, így íze és aromája még hosszú időn keresztül olyan, mintha most került volna ki a füstölőből.
Ami nagyon fontos, hogy csak és kizárólag természetes úton kapja meg a füstölt paprika az aromát, semmilyen adalékanyagot nem használunk. 


 

És hogy milyen ételekhez használható?

Igazából itt csak a képzeletünk és a család ízlése szabhat határt. Egyszerűen úgy szoktuk megfogalmazni, hogy bármilyen ételbe, ami elbírja a füstölt ízt.
Ilyen például a gulyásleves, a különféle pörköltek, a paprikás krumpli, illetve a babos vagy gombás ételekbe is jó választás. Vegetariániusok vagy húsmentes diétát követő vásárlóink előszeretettel használják. Reggelire vajas vagy zsíros kenyérre, vagy akár körözöttbe is ideális. Sütőben sült grillételekhez tökéletes választás, hiszen így visszacsempészhetjük a grillezéskor kapott finom füstízt. Ugyanígy különféle szószok és fűszerkeverékek remek összetevője is lehet, amivel sertés-, csirke-, vadhús vagy hal is jól ízesthető. Burgonyachips vagy sült krumpli készítésekor is finom ízt ad, de akár hamburgerhúsba is bele lehet csempészni.
Igazából csak a fantáziánk szab határt ennek a különleges aromájú fűszer használatának.

Ha kedvet kapott, hogy megkósolja fűszerpaprika kínálatunkat, akkor az alábbi linken ajánljuk az akciós próbacsomagot.A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata