Blog

Érdeklik a legújabb híreink vagy szeretnének egy kicsit okosodni? Az adott témáinkat kategóriába rendezve érheti el. A kategória nevére kattintva jelennek meg az abban található bejegyzések. A Tovább olvasom gombra kattintva lehet a cikkeket részleteiben megtekinteni. A blog főoldalon minden esetben a legfrisebb írásainkat találja, így ha rendszeresen követi oldalunkat, akkor keresgélnie sem kell! Jó szórakozást kívánunk.
Disznóvágás tippek, amiket csak a valódi böllérek tudnak

 

A disznótor sokak gyermekkorának meghatározó élménye. Rendszerint sokkal többről szól ez, mint csak a finomabbnál-finomabb húsáruk elkészítéséről, hiszen gyakran az egész család összegyűlik manapság is a disznóvágás alkalmával. A közös munka után pedig kevés kellemesebb dolog létezik, mint körbeülni az asztalt, és a napot egy finom vacsorával zárni. A nap során a sült vér megkóstolása éppen úgy szerves részét képezte a programnak, mint az üstből kóstolt főtt máj, vagy a kamrából előkerülő barackbefőtt. Vannak olyanok is, akik gyermekként, családi körben nem élték még át a disznótor semmihez sem fogható hangulatát. Nekik sem kell azonban lemondaniuk erről az élményről, ugyanis napjainkban akár csapatépítő jelleggel is lehetőség van disznótoron való részvételre. A hagyomány és a modern korban megjelenő kereslet e téren is találkozni látszanak.

 

 

 Kolbásztöltés-disznóvágás: Ma is elterjedt vidéken!

 

A disznótor egykoron sokkal több család életének részét képezte, mind manapság, ám ennek ellenére is elmondható, hogy még mindig szép számmal vannak azok, akik mellette döntenek. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a házilag készített disznótoros finomságok mind minőségben, mint ízvilágban klasszisokkal meghaladják az üzletekben kaphatóak színvonalát. Ez azonban csak az egyik szempont, ugyanis a disznóvágás egyfajta családi eseményként is számon tartható.

 10 böllér szerszám, amire egy böllérnek szüksége van

A disznóvágáshoz alapvetően disznóra, valamint a szúráshoz és a feldolgozáshoz alkalmas eszközökre van szükség. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen minőségű, fajtájú szerszámok állnak rendelkezésre, hiszen ezen a munkavégzés gyorsasága és eredményessége múlhatnak. Kevés kellemetlenebb dolog létezik, mint az, amikor a helyszínen derül ki, hogy nincsen elegendő fakanál, vagy a tavaly használt vájlingnak nyoma veszett...Klipszelő fogó – segítünk a döntésben

A disznóvágás olyan hagyományos magyar szokás, mely még napjainkban is sok család számára az élet részét képezi. Vannak olyan szakemberek, akik már évtizedek óta a böllér szakmában vannak és ismerik annak minden részletét. Szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a kiváló minőségű szerszámok és eszközök nélkülözhetetlenek a minden tekintetben tökéletes végeredményhez. Legyen szó a disznótor bármely szakaszáról a perzseléstől kezdve a bontáson át egészen a feldolgozásig, az igazán jó minőségű eszközökkel gyorsan megy a munka és az elkészült húsáru sem hagy maga után kívánnivalót.1   
A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata