Blog

Érdeklik a legújabb híreink vagy szeretnének egy kicsit okosodni? Az adott témáinkat kategóriába rendezve érheti el. A kategória nevére kattintva jelennek meg az abban található bejegyzések. A Tovább olvasom gombra kattintva lehet a cikkeket részleteiben megtekinteni. A blog főoldalon minden esetben a legfrisebb írásainkat találja, így ha rendszeresen követi oldalunkat, akkor keresgélnie sem kell! Jó szórakozást kívánunk.
Kolbásztöltés-disznóvágás: Ma is elterjedt vidéken!

 

A disznótor egykoron sokkal több család életének részét képezte, mind manapság, ám ennek ellenére is elmondható, hogy még mindig szép számmal vannak azok, akik mellette döntenek. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a házilag készített disznótoros finomságok mind minőségben, mint ízvilágban klasszisokkal meghaladják az üzletekben kaphatóak színvonalát. Ez azonban csak az egyik szempont, ugyanis a disznóvágás egyfajta családi eseményként is számon tartható.

 



10 böllér szerszám, amire egy böllérnek szüksége van

A disznóvágáshoz alapvetően disznóra, valamint a szúráshoz és a feldolgozáshoz alkalmas eszközökre van szükség. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen minőségű, fajtájú szerszámok állnak rendelkezésre, hiszen ezen a munkavégzés gyorsasága és eredményessége múlhatnak. Kevés kellemetlenebb dolog létezik, mint az, amikor a helyszínen derül ki, hogy nincsen elegendő fakanál, vagy a tavaly használt vájlingnak nyoma veszett...



Klipszelő fogó – segítünk a döntésben

A disznóvágás olyan hagyományos magyar szokás, mely még napjainkban is sok család számára az élet részét képezi. Vannak olyan szakemberek, akik már évtizedek óta a böllér szakmában vannak és ismerik annak minden részletét. Szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a kiváló minőségű szerszámok és eszközök nélkülözhetetlenek a minden tekintetben tökéletes végeredményhez. Legyen szó a disznótor bármely szakaszáról a perzseléstől kezdve a bontáson át egészen a feldolgozásig, az igazán jó minőségű eszközökkel gyorsan megy a munka és az elkészült húsáru sem hagy maga után kívánnivalót.



Sertés vékonybél - válasszon okosan

A sertés vékonybél az az a természetes bél, amit a legtöbbet használunk. Kiválóan alkalmas a sütnivaló kolbász és a füstölni való kolbász töltésére, de sokan a hurkát is ebbe szeretik beletölteni. Nem véletlenül sózott sertés vékonybél a neve, ugyanis nem hűtéssel tartósítják, hanem tisztított sóval.



1   




A Böllérbolt és Webáruház csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Böllérbolt és Webáruház Csapata