A tasak tartalma 3 kg kenőmájas elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat: A házi kenőmájas elkészítéséhez szükséges 1,5 kg bőr nélküli hasa- vagy tokaszalonnát, 0,8 kg dagadót sós vízben meg kell főzni, majd kockára fel kell aprítani. 1,2 kg nyers sertés májat vékony szeretekre vágunk és 2-3 percig vízben átfőzzük.
Az alapanyagokat összekeverjük a házi kenőmájas fűszerkeverékkel, ami konyhasót is tartalmaz, majd az egészet kislyukú darálón többször ledaráljuk.
A töltés történhet sertés vékony-, sertés vastag- vagy marha vékonybélbe, ízlés szerinti hosszúságra pározva vagy kötözve. A betöltött nyers házi kenőmájast 30-40 percig vízben, lassú tűzön főzzük, utána hideg vízbe kihűtjük.
Kellemesebb az íze, ha hideg füstön megfüstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers összetétel ízlés szerint változtatható.